دولت جدید و چند تذکر جدی
این انتخابات هم با همهی حواشیاش به پایان رسید، از حدود دو ماه دیگر دولتی جدید زمام امور مملکت را به عهده خواهد گرفت. من منتقد دولت آقای روحانی بودم و به مواردی چون اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی، نحوهی اعلام گران شدن بنزین، مدیدیریت قیمت ارز و سیاستهای اقتصادی و مدیریت ناکارآمد فرهنگی به خصوص در عرصهی فیلم و سینما ... اعتراض داشتم و علی رغم این که معتقد بودم آقای رییسی نباید کاندیدای انتخابات میشدند و به اصلاحاتشان در قوهی قضاییه ادامه میدادند و شورای نگهبان هم باید با سعهی صدر بیشتری به بررسی صلاحیت نامزدها میپرداخت و لیست جامعتری را بیرون می داد که انتخابکنندگان دست بازتری برای رای دادن داشتند در نهایت پس از انصراف آقای سعید جلیلی به علت سابقهی عملکرد اصلاحگرایانه و مردم محور آقای رییسی در آستان قدس و قوهی قضاییه ایشان را خیرالموجودین تشخیص دادم و رایم را به نام ایشان در صندوق انداختم. اما فکر میکنم تذکر چند نکته ضروری است.
اول: دولت آقای روحانی با وجود تمام انتقادهایی که به آن داشتیم و کم و کاستیهایی که به آن واقفیم، در شرایطی بسیار سخت و تحریمهای فلج کنندهی ترامپ و همچنین پاندومی کرونا این مملکت را مدیریت کرد و هدف دشمنان این آب و خاک را که فروپاشی ایران از درون و تجزیهی آن بود را ناکام گذاشت، به شخصه به این دلیل برای این دولت احترام قائلم.
متاسفانه بعد از پیروزی آقای رییسی رفتارهای خارج از نزاکت و اخلاقی را از سوی بعضی مشاهده میمنم که پسندیده نیست.
نکتهی دوم این که در تمام این سالها و تجربهی انتخابهای متعدد ثابت شده که با تغییر دولت اتفاق خاصی نمیافتد و هر دولتی با وعدهی کنفیکون کردن وضع موجود قدرت را به دست میگیرد و در نهایت در پیچ و خم ساختاری با مدیران میانی ثابت و آفتابپرست صفت و اهل زد و بند و قوانین ناکارآمد و گروههای فشار قدرتمند گیر میافتد و جز در موارد معدود مسیر همان دولتهای پیشین را ادامه میدهد. راه چاره برای این که این دولت هم به این مسیر ناگزیر نیفتد حضور قدرتمند و هدفمند و مطالبهگرانهی مردم به خصوص کسانی است که رای خود را به نام آقای رییسی به صندوق انداختهاند. نخبگان غیر وابسته و سالم حقوقی و اقتصادی و فرهنگی باید نقاط ضعف سیستم را شناسایی و مسیر ارتباطی برای اطلاعرسانی درست این ضعفها به مردم تعریف و اجرا شود و با فشار قدرتمند افکار عمومی موانع سر راه دولت برداشته شود.
خود من از این به بعد سعی میکنم نکاتی را که در حین ساختن فیلمهایم متوجهی آنها شدهام بنویسم و نشر دهم. شاید اندکی به درد خورد.
برای رییسجمهور جدید آرزوی موفقیت میکنم و امیدوارم که در پایان چهارسال اول دولتشان به لطف خدا و همراهی نخبگان و مردم کارنامهی درخشانی از عملکردش به جامعه عرضه کند.
کاش دولت جدید رویکرد رسول خدا ص را در هنگام تقسیم غنائم و صدقات در پیش بگیرد و در مقابل فشارهای توانگران و زیادهخواهان بایستد :
«وقتى که آیه صدقات نازل گردید و یا این که صدقات را نزد پیامبر آوردند آیه 58 نازل گردید و توانگران و اغنیاء نزد رسول خدا صلى الله علیه و آله آمدند به تصور این که از صدقات مزبور سهمى نیز به آنها برسد ولى وقتى که پیامبر صدقات مزبور را بین فقیران و مستمندان تقسیم فرمود. توانگران از پیامبر عیبجوئى کردند و گفتند ما کسانى بودیم که در جنگها شرکت کردیم و همراه پیامبر با کفار به نبرد پرداختیم. بنابراین صدقات مزبور به ما نیز باید برسد نه این که فقط به فقیران و مستمندانى که از وجود آنها فائده اى برنمیخیزد داده شود. بعد از این گفتار و عیبجوئى ها از طرف توانگران این آیه نازل گردید. 1 و 2»
وَلَوْ أَنَّهُمْ رَضُوا مَا آتَاهُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَقَالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ سَیُؤْتِینَا اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَرَسُولُهُ إِنَّا إِلَى اللَّهِ رَاغِبُونَ
چه مىشود اگر به آنچه خدا و پیامبرش به آنان عطا مىکند خشنود باشند و بگویند: خدا ما را بس است و خدا و پیامبرش ما را از فضل خویش بىنصیب نخواهند گذاشت و ما به خدا رغبت مىورزیم؟
پانویس:
http://wiki.ahlolbait.com/%D8%A2%DB%8C%D9%87_59_%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%87_%D8%AA%D9%88%D8%A8%D9%87
1-تفاسیر على بن ابراهیم و برهان.
2- محمدباقر محقق، نمونه بینات در شأن نزول آیات از نظر شیخ طوسی و سایر مفسرین خاصه و عامه، ص417.